• Startsida

Välkommen till Finjasjöns Fiskevårdsförening

INER 20150920 INER 20150920


Finjasjöns fiskevårdsförening är en förening för alla som är intresserade av en välmående Finjasjön och att det råder balans mellan fiskarter och mellan återväxt och uttag av matfisk.
 

Aktuell Fiskevård

Obs! Höstens Nätprovfiske 2017: Mats Bengtsson genomförde höstens nätprovfiske 8-11 september, med hjälp av några inbitna medlemmar/vänner.
 

2017 Vårens och försommarens reduktonsfiske efter vitfisk är genomfört. tretton ton fisk togs upp.
Nu väntar höstens nät och ringnotsfiske. Mats Bengtsson med medhjälpare kommer att ha en del garn längs kanterna av sjön och ringnotsfisket kommer starta under hösten.

Onsdagen den 12 oktober släppte föreningen 8000 st ålyngel i Finjasjön, se NSk och KrstdBl 13 oktober.
Mats Bengtsson och medhjälpare visade ett notdrag i kanalen vid Tormestorps båtklubb för journalister, intresserade miljöchefer från andra kommuner, mm. De tog under draget massor av småmört i noten. Sedan fick åskådarna följa med runt Finjasjön för släpp av ålyngel på flera olika ställen.

Måndagen den 17 oktober startade höstens reduktionsfiske med ringnot i Finjasjön. Mats ringnotsfiskade tillsammans med Arto från Finland ute på djuphålorna i sjön. Extra killar jobbade med bortsorteringen av rovfisk tillbaka i sjön, så inga gösar och abborrar skulle behöva åka upp med vitfisken.
Cirka 55 ton vitfisk togs upp under 2016 års reduktionsfiske.

Bli medlem du också!

Läs mer

Aktuellt

Höstspinnet 2017: Vinnare i Höstspinnet 2017 blev Robin Cehlin som fick ihop 172,70 poäng på två fångade gösar. Robin vann också största fisken med en gös på 92 cm och 8,4 kg, en av de största fångade i Finjasjön.
Bästa medlem som fick en inteckning i vandrings-priset blev Peter Nilsson, Strömsnäsbruk.

Största fisk Höstspinnet 2017. En gös på 92 cm.